logo

0252-533943

info@speelbrug.nl

Mozartlaan 105

2215 JW Voorhout

09:00 - 17:00

Ma t/m Vr

logo

0252-533943

info@speelbrug.nl

Mozartlaan 105

2215 JW Voorhout

08:00 - 18:00

Maandag t/m Vrijdag

Bloemenschans

Bloemenschans

De kinderdagverblijf locatie aan de Bloemenschans biedt onderdak aan babygroep ‘De SpeelMadeliefjes’ en peutergroep ‘De SpeelViooltjes’. De locatie is al enige jaren ons domein voor de kinderen tot 4 jaar. Het huiselijke gebouw, de ligging en fijne buitenspeelplaats maakt de Bloemenschans tot een favoriete locatie voor veel ouders. Het speciale natuurpad om het gebouw zorgt ervoor dat de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan in de natuur. Een waar speelparadijs voor kinderen van nul tot vier jaar.

Door de inzet van twee leeftijdsgroepen kunnen wij de kinderen dé persoonlijke begeleiding en aandacht geven die zij verdienen. De vaste leidsters bieden een vertrouwde omgeving voor alle kinderen en een luisterend oor voor de ouder(s)/verzorger(s).

Wees welkom bij kinderdagverblijf de Bloemenschans!

SpeelMadeliefjes

Maandag t/m vrijdag
07.30 – 18.30 uur
Reguliere opvang
Op aanvraag kan deze opvang (incidenteel of structureel) worden verlengd met vroege opvang vanaf 07:00 uur.

Babygroep ‘De Speelmadeliefjes’ is een reguliere babygroep voor kinderen van circa drie maanden tot twee jaar. Met een maximum van 14 kinderen per groep bieden wij hier de allerjongsten rust en regelmaat. Door de kleinschaligheid wordt de overgang van thuis naar kinderdagverblijf een stapje kleiner gemaakt, en dat zien wij terug in vrolijke en tevreden baby’s die ons overladen met prachtige glimlachen.

Onze babygroep is speciaal ingericht voor de allerkleinsten. We besteden veel aandacht aan de omgeving waarin de baby’s zich bevinden. De Speelbrug is erop gericht om kinderen in een veilige en prettige omgeving de dag door te laten brengen. Zo is er een afgeschermde snoezel ruimte voor de allerkleinsten met materialen die op de ontwikkeling van de baby’s is afgestemd. Pastelkleuren, mooie muurschilderingen, rustgevende muziek en zachte materialen; een waar paradijs voor de kinderen. De eerste kruippogingen kunnen naar hartenlust worden gedemonstreerd.

Bloemenschans 157
2215 MV Voorhout
06-45807478

SpeelViooltjes

Maandag t/m vrijdag
07.30 – 18.30 uur
Reguliere opvang
Op aanvraag kan deze opvang (incidenteel of structureel) worden verlengd met vroege opvang vanaf 07:00 uur.

Peutergroep ‘De Speelviooltjes’ richt zich op peuters van twee tot vier jaar. Doordat niet elk kind zich op hetzelfde ontwikkelingsniveau bevindt, wordt er regelmatig in kleine groepjes gewerkt. Hierdoor kan bij kinderdagverblijf “De SpeelViooltjes” gericht aan de ontwikkeling en het betreffende niveau worden gewerkt. Zo zal bij de oudste peuters veel aandacht worden besteed aan het voorbereiden op de basisschool door leuke maar vooral uitdagende activiteiten aan te bieden, terwijl de jongste peuters druk bezig zijn met hun motoriek en taalontwikkeling. De pedagogisch medewerker biedt daarbij waar nodig ondersteuning, zodat uw peuter de moeilijkere taken met zelfvertrouwen afsluit.

Door het werken in kleinere groepjes kan meer individuele aandacht aan de kinderen worden gegeven, om zo samen nog intensiever bezig te zijn. Niet alleen de activiteiten worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen, maar ook het meubilair is speciaal op peuterhoogte. Hierdoor kunnen de peuters overal zelf bij, en wordt hun zelfstandigheid gestimuleerd en ontwikkeld.

GGD Inspectierapport

Bloemenschans 157
2215 MV Voorhout
06-45980872